A Freepik egyike azoknak az eszközöknek, amelyek talán talpra állítanak. A weboldaluk tele van rendkívül jól használható tervezési eszközökkel és erőforrásokkal.

Megnézzük, mi is az a Freepik, mit találsz benne, és hogyan használhatod ezeket az eszközöket a tervezési projektjeidben.

Több mint 2 millió digitális eszköz a freepiken, korlátlan letöltésekkel

Több mint 2 millió tervezési forrás, téma, sablon, fotó, grafika és sok más korlátlanul letölthető. Az Envato Elements havi 16 dollártól indul, és a legjobb kreatív előfizetés, amit valaha láttunk.

freepik

Mi a Freepik ?

A Freepik egy tervezői erőforrások gyűjteménye, beleértve stock fotókat, vektorokat, PSD fájlokat és ikonokat tervezők számára. Az oldal tele van olyan eszközökkel, amelyek megkönnyítik a tervezői életét.

A Freepik használhatóságát többek között az egyszerű keresés teszi lehetővé. Nyisd meg a szűrők menüt, és szűkítsd le a forrásokat, hogy megtaláld, amire éppen szükséged van kategória, licenc vagy akár forma vagy szín szerint. (Használhatod a keresősávot is, de a szűrőkészlet remekül használható az ötletbörzén való böngészéshez.)

A legjobb az egészben, hogy az oldal tele van ingyenes design elemekkel, köztük rengeteg stock fotóval. Az egyetlen „csapda” az, hogy a képeket a Freepiknek kell tulajdonítani. Ha szükséged van valamire a hátterekhez vagy a projektek beindításához, ezek az erőforrások értékesnek bizonyulhatnak. (És a stock képek nem olyan közhelyes stock kinézetűek.)

A Freepik prémium szintet is kínál, még több letölthető eszközzel. Ebben a könyvtárban még több kép közül választhat, és egyetlen képet sem kell attribútummal ellátnia (a prémium csomaggal mindegyik jogdíjmentes).

A havi kevesebb mint 10 dolláros ár remek ajánlat azoknak a tervezőknek, akik havonta több mint néhány eszközt használnak. Ráadásul, ha bejelentkezik, az oldalon nincsenek hirdetések. A prémium könyvtár több mint 3 millió erőforrást tartalmaz (vektorok, fotók és PSD fájlok).

A Freepik megbízható forrás, és 2010 óta kínál kiváló minőségű tervezési forrásokat.

Flaticon a vektoros ikoncsomagokhoz

ingyenes ikonok
A Freepik családhoz tartozó Flaticon vektoros ikoncsomagok adatbázisa. Az adatbázis állítása szerint a legnagyobb elérhető, amely ingyenes ikonokat tartalmaz PNG, SVG, EPS, PSD és BASE 64 formátumban.

Az ikonkészletek a kitöltő színű elemektől a vonalas stílusokig mindent tartalmaznak, és számos kategóriában mindenféle dizájntípust tartalmaznak.

A Flaticon igazán klassz része, hogy az ikonokat ténylegesen testre szabhatja, hogy jobban megfeleljenek a tervezési igényeinek. Az oldal tartalmaz egy ikonszerkesztőt, ahol bármelyik ikonkészlet méretét, pozícióját és színét beállíthatja. (Csak egyszer kell ezt megtenni, és az egész készletet hozzáigazítja!)

A népszerű ikontervek között megtalálhatók a közösségi médiaelemek, a multimédiás ikonok, az alapvető alakzatgyűjtemények és az iparági ikonok. A Flaticon több mint 1,6 millió prémium vektoros ikont tartalmaz, amelyekkel dolgozhat és felhasználhatja projektjeiben.

Az ikonok és az ikonszerkesztő ingyenes. Csak a hitelesítést kell megadnia. Frissítsen prémium csomagra kevesebb mint 10 dollárért havonta, és minden letöltés jogdíjmentes.

Tutpad a digitális tervezés tanulmányozásához FREEPIK

A Tutpad egy olyan Freepik eszköz, amelyről talán nem is tudsz – vagy nem is várnád el egy digitális eszközszolgáltatótól. Az oldal egy csomópont a digitális tervezésről való tanuláshoz, ingyenes tanfolyamokkal és oktatóprogramokkal.

Rengeteg tanulási lehetőség van animáció, grafikai tervezés, illusztráció, fotózás, tipográfia, 3D, UI/UX és flat design koncepciók terén.

Az olyan eszközök, mint a Tutpad használatának előnye, hogy a saját tempódban és akkor dolgozhatsz a tanfolyamokon és oktatóprogramokon, amikor neked kényelmes. Bárhonnan, ahol van számítógép és internetkapcsolat, videókat nézhet, vagy a tananyagból származó tervezési eszközök létrehozásán dolgozhat.

Szinte mindenki számára vannak lehetőségek, a kezdőknek a középhaladó és haladó tanulási modulokig. Ráadásul a teljesítés érzése is megmarad, amikor befejezi a tanfolyamot, és minden egyes tanfolyamról tanúsítványt kap.

A népszerű oktatóanyagok közé tartozik a folyékony füst animáció készítése, a pop-art portré illusztrálásának megtanulása és a glitch fotóeffektus létrehozása. A népszerű tanfolyamok között szerepel a gradiensek megismerése, tájképek rajzolása és animált hirdetések készítése.

A tanfolyamok és oktatóprogramok ingyenesek. Csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz, kiválasztasz egyet, és végigköveted.

Slidesgo a prezentációs sablonokhoz FREEPIK

A Freepik cég másik eszköze, a Slidesgo egy ingyenes PowerPoint és Google Slides prezentációs sablonok gyűjteménye.

Bár ez az adatbázis nem olyan nagy, mint néhány más Freepik eszköz, mégis lenyűgöző. És a legjobb az egészben, hogy minden lehetőség mindkét formátumban elérhető, míg a legtöbb prezentációs sablon csak az egyik vagy a másik formátumban.

A sablonokat módosíthatja és megváltoztathatja a tartalmat. Minden sablont úgy terveztek, hogy segítsen jobban elkészíteni – és befejezni – a prezentációkat. Böngésszen a sablonlehetőségek között a legutóbbi vagy népszerű letöltések szerint, amíg meg nem találja a prezentáció tartalmához és stílusához illő tervezési koncepciót. Ezután töltse le, és kezdjen el dolgozni.

A kipróbálható szórakoztató lehetőségek közé tartozik az Organic Forms, az Agency Travel és a Geometric Gradient. Mindegyik egy-egy trendi stílust tartalmaz.

Következtetés


Most, hogy egy kicsit többet tudsz a Freepik tervezőeszköz-családjáról, jegyezd fel az oldalakat a könyvjelzőbe, ha legközelebb egy kis tervezési segítségre van szükséged. Ezek az eszközök valóban a „freemium” ideálját jelentik, és a hatalmas, rengeteg lehetőséget tartalmazó könyvtárakkal valószínűleg van valami, ami működhet az Ön projektjeihez.

Adja hozzá a tanulási könyvtárat, és lehet, hogy egy darabig el lesz foglalva a Freepik cég weboldalain. Rengeteg tervezési finomság van, amit felfedezhet.

Korábbi cikkeink:

Mi az a Placeit? MockUp és Design szoftver – Hartai Designer

A színek jelentése a különböző kultúrákban – Hartai Designer

A Canva képszerkesztő használata – Hartai Designer

12 TIPP AZ ÁTLAGOSBÓL ÜTŐS TARTALOMMARKETING HEZ (hartaidesigner.hu)

A tartalom marketing erejének felszabadítása – Hartai Designer

Gyorsítsd fel a WordPress oldaladat most – Hartai Designer

11 alapvető webtervezési gyakorlat és tipp 2023-ra (hartaidesigner.hu)

MINŐSÉGI MEGOLDÁSOK

FŰTÉSRE ÉS HŰTÉSRE
Magyar Angyal KFT.